Η Λευκάδα είναι το τέταρτο σε έκταση νησί των Επτανήσων. Απέχει 30 χλμ (25 λεπτά) από την Πάλαιρο και ενώνεται με την Αιτωλοακαρνανία μέσω μιας πλωτής γέφυρας.

Η Λευκάδα διαθέτεις πλήθος αξιοθεάτων, τα οποία καλύπτουν ακόμη και τους πιο δύσκολους ταξιδιώτες. Το ενετικό κάστρο της Αγίας Μαύρας, το πάρκο των ποιητών, οι ανεμόμυλοι στην παραλία της Γύρας και η Ιερά Μονή Φανερωμένης, που αποτελεί μουσείο Εκκλησιαστικής Τέχνης είναι κάποια από τα αξιοθέατα που πρέπει να επισκεφτείτε.

Στο κέντρο της πόλης της Λευκάδας, η ξύλινη γέφυρα ενδείκνυται για να βγάλετε τις αναμνηστικές φωτογραφίες σας, ενώ στον πεζόδρομο μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ ή το ποτό σας. Μία βόλτα στα στενά της πόλης θα σας ταξιδέψει σε άλλη εποχή.

Όσο αφορά τις παραλίες, τα λόγια είναι περιττά. Πόρτο κατσίκι, Εγκρεμνοί, Κάθισμα, Άγιος Νικήτας, Καλαμίτσι.. αρκεί μια επίσκεψη για βουτιά και τα γαλαζοπράσινα νερά θα σου μείνουν αξέχαστα.

Η Λευκάδα αποτελεί έναν αξιοζήλευτο προορισμό και για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ. Σε διάφορα σημεία του νησιού υπάρχουν παραλίες που ενδείκνυνται για τέτοιες περιστάσεις. Για παράδειγμα, στην παραλία του Αη Γιάννη, με την τεράστια αμμουδιά της, μπορεί κανείς να έρθει σε πρώτη επαφή με το καινούριο για την Ελλάδα άθλημα kitesurfing και να μάθει τα μυστικά του. Μάλιστα κάθε χρόνο διοργανώνονται επίσημοι αγώνες με την συμμετοχή αθλητών απ' όλο τον κόσμο. Στον κόλπο της Βασιλικής, στην παραλία Πόντι, είναι το στέκι των windsurfers. Εκατοντάδες αθλητές επισκέπτονται το συγκεκριμένο μέρος κάθε χρόνο για να επιδείξουν τις δυνατότητές τους στο άθλημα της ιστιοσανίδας, ενώ κι εκεί διοργανώνεται Φεστιβάλ Σερφ. Κι οι δύο προαναφερθείσες παραλίες συγκαταλέγονται στις τρεις καταλληλότερες της Ευρώπης και στις δέκα καλύτερες του κόσμου για τέτοιου είδους extreme sports.

Αν είσαι λάτρης της φύσης, μην παραλείψεις να εξερευνήσεις τα ορεινά χωρά της Λευκάδας και ιδιαίτερα εκείνα γύρω από την Καρυά, στην καρδιά του νησιού. Η Καρυά είναι το μεγαλύτερο και πιο ζωντανό λευκαδίτικο χωριό με εντυπωσιακά σπίτια, ατμοσφαιρικά δρομάκια και όμορφα καφέ. ε κοντινή απόσταση θα συναντήσεις το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου (16ος αιώνας) και μόλις 15 λεπτά από εκεί το αμφιθεατρικά χτισμένο στις πλαγιές του όρους Ελάτη χωριό Εξάνθεια, το οποίο αποτελεί ειδυλλιακό μέρος για φαγητό με συγκλονιστική θέα.