Η πόλη της Πρέβεζας βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο της Ηπείρου και είναι κτισμένη στη βόρεια πλευρά του πορθμού της Πρέβεζας, ο οποίος συνδέει τον Αμβρακικό κόλπο με το Ιόνιο πέλαγος. O νησιώτικος χαρακτήρας της πόλης σε τίποτα δε μαρτυρά ότι η Πρέβεζα είναι μέρος του ηπειρώτικου μοτίβου. Δαντελωτές ακτές και καταγάλανες θάλασσες σμίγουν με καταπράσινα τοπία.

Αφήστε τα βήματα σας να σας οδηγήσουν στο Σαΐταν Παζάρ, το παλιό εμπορικό κέντρο της πόλης. Στα στενά πλακόστρωτα δρομάκια της πόλης εκεί που μοσχοβολούν τα γιασεμιά και ξυπνούν μνήμες ανεμελιάς. Επισκεφτείτε ενδιαφέρουσες εκκλησίες, όπως το ναό του Αγίου Αθανασίου με τον πλούσιο διάκοσμο και την εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπου, δίπλα στον επιβλητικό Πύργο του Ρολογιού. Μην παραλέιψετε να γευτείτε θαλασσινούς μεζέδες στα παραδοσιακά ουζερί, νοστιμότατες γάμπαρες απευθείας απ’ τον Αμβρακικό και εκλεκτά ψαράκια.

Βόρεια της Πρέβεζας και σε απόσταση επτά χιλιομέτρων από αυτή βρίσκεται ο εκτεταμένος ερειπιώνας της αρχαίας Νικόπολης, η οποία κτίστηκε από τον Οκταβιανό περί το 30 π.Χ. και υπήρξε σημαντικότατο εμπορικό κέντρο της αρχαιότητας. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται και το αρχαιολογικό μουσεία της Νικόπολης το οποίο στεγάζει μια πληθώρα ευρημάτων αποκλειστικά από τις ανασκαφές του αρχαιολογικού χώρου της Νικόπολης, προσφέροντας στον επισκέπτη ένα πανόραμα της ρωμαϊκής πόλης- νίκης του Οκταβιανού.

Η λίστα με τα αξιοθέατα περιλαμβάνει επίσης το μνημείο του Αυγούστου, το ρωμαϊκό υδραγωγείο και την αρχαία Κασσώπη. Πάνω από το χωριό Καμαρίνα, βόρεια της Πρέβεζας βρίσκεται το Ιστορικό βουνό του Ζαλόγγου, σύμβολο αυταπάρνησης και ηρωισμού, άρρηκτα συνδεδεμένο με την «εν χορώ» αυτοκτονία των Σουλιωτισσών και των παιδιών τους, κατά την προεπαναστατική περίοδο.

Για τους λάτρεις της κολύμβησης, η Πρέβεζα διαθέτει 60 χλμ. ακτογραμμής, με κολπίσκους, κατάλευκες αμμουδιές και πευκοσκέπαστες πλαγιές που φτάνουν ως εκεί που σκάει το κύμα, περιμένουν τους λουόμενους. Πολλές είναι οργανωμένες ενώ ιδανικές είναι οι συνθήκες σε πολλές απ’ αυτές και για θαλάσσια αθλήματα όπως για surfing, ιστιοπλοΐα και θαλάσσιο σκι.